RUIMTELIJKE ONDERBOUWING / ETFAL-motivering
- De aanleiding voor het initiatief
- Het van toepassing zijnde beleid van Rijk, provincie en gemeente
- Stedenbouwkundige aspecten
- Omgevingsaspecten (waaronder verkeerskundige aspecten en de gevolgen voor de waterhuishouding)
- Milieutechnische aspecten (waaronder onderzoek naar geluid, externe veiligheid, ecologie en stikstof, bodem, luchtkwaliteit)
- Archeologie en cultuurhistorische waarden (monumenten en beschermde stads- en dorpsgezichten)
- (Vormvrije) milieu effectrapportage en het m.e.r.-beoordelingsbesluit
- De uitvoerbaarheid van het plan
- Inzicht in de gevoerde participatie
RUIMTELIJKE MOTIVERING / ONDERBOUWING FYSIEKE LEEFOMGEVING
Afhankelijk van de regels uit het omgevingsplan, de plek en de omvang van het initiatief kan mogelijk met een minder uitgebreide motivering volstaan worden (een ruimtelijke motivering). De ruimtelijke motivering werd tot de inwerkingtreding van de Omgevingswet vooral gebruikt voor het onderbouwen van de eenvoudige buitenplanse afwijkingen (bijvoorbeeld die van de zogenaamde kruimellijst). Want in de ruimtelijke motivering komen naast een beschrijving van het plan of het initiatief alleen de relevante beleid- en milieuaspecten aan de orde. Sinds de inwerkingtreding van de Omgevingswet wordt valt de ruimtelijke motivering ook onder de ETFAL-motivering (Evenwichtige Toedeling Van Functies Aan Locaties). Maar dan een vereenvoudigde versie ervan. 2dpa BV kan een dergelijke motivering voor u verzorgen. Indien gewenst kan 2dpa BV ook de onderzoeken laten uitvoeren.
Neem contact op
met 2DPA BV
BESTEMMINGSPLAN
OMGEVINGSPLAN
Elke gemeente heeft sinds 1 januari 2024 één omgevingsplan voor haar grondgebied (bestemmingsplannen zijn sinds deze datum onderdeel geworden van het omgevingsplan, op termijn zal ook een deel van de gemeentelijke verordeningen opgaan in het omgevingsplan). Het omgevingsplan bevat op termijn alle de gemeentelijke regels over de fysieke leefomgeving. In het omgevingsplan kan een gemeente voor elk gebied aangeven welke activiteiten wel of niet worden toegestaan. De regels uit het omgevingsplan moeten wel leiden tot een evenwichtige toedeling van functies aan locaties. 2dpa kan u ondersteunen bij het tot stand komen van het gemeentelijk omgevingsplan. Voor meer informatie neem contact op. Net als voorheen met bestemmingsplannen kan het omgevingsplan ingezet worden om bepaalde ontwikkelingen mogelijk te maken. Dit zal dan plaatsvinden via een wijziging van het omgevingsplan. 2dpa BV kan u hierover adviseren. Voor meer informatie, neem contact op.